Liderul opoziţiei din Armenia anunţă proteste naţionale după ce Parlamentul a votat împotriva numirii acestuia în funcţia de premier

Liderul opoziţiei din Armenia, Nikol Paşinian, a anunţat marţi că va declanşa o campanie naţională de protest, după ce Parlamentul din Erevan a votat împotriva deciziei de numire a acestuia în funcţia de prim-ministru, relatează site-ul agenţiei Reuters.

183 afișări
Imaginea articolului Liderul opoziţiei din Armenia anunţă proteste naţionale după ce Parlamentul a votat împotriva numirii acestuia în funcţia de premier

Liderul opoziţiei din Armenia anunţă proteste naţionale după ce nu a obţinut funcţia de premier

Paşinian a declarat că începând cu ora 8.15 (ora României, 7.15), miercuri, suporterii săi vor bloca drumurile, căile ferate şi aeroporturile.

Planificarea protestelor reprezintă un conflict între mişcarea iniţiată de Paşinian, care are mii de suporteri, şi partidul de conducere, care este determinat să păstreze puterea.

"Vom bloca străzile, aeroporturile, metroul, căile ferate, orice poate fi blocat. Dacă toată lumea participă la un act de protest, va fi o victorie completă a oamenilor din Armenia. Efortul nostru este unul non-violent, este un protest pacifist", a declarat Paşinian susţinătorilor săi.

Premierul Serzh Sarksyan a anunţat săptămâna trecută că va renunţa la funcţie pe fondul protestelor naţionale.

Paşinian, un fost jurnalist în vârstă de 42 de ani, care a fost închis timp de doi ani, este considerat singurul candidat potrivit în funcţia de premier.

Nikol Paşinian îi avertizase pe membrii Parlamentului că va urma un "val tsunami politic" dacă nu îi vor acorda votul de încredere pentru a deveni prim-ministru.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici