Liderul opoziţiei din Marea Britanie, concluzie pesimistă: Theresa May nu a făcut progrese semnificative în ceea ce priveşte Brexit

Liderul opoziţiei din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a declarat miercuri că prim-ministrul britanic Theresa May nu a făcut suficiente progrese în cadrul primei runde de discuţii pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează Reuters.

855 afișări
Imaginea articolului Liderul opoziţiei din Marea Britanie, concluzie pesimistă: Theresa May nu a făcut progrese semnificative în ceea ce priveşte Brexit

Liderul opoziţiei din Marea Britanie, concluzie pesimistă: Theresa May nu a făcut progrese semnificative în ceea ce priveşte Brexit

„Nu a fost o schimbare atât de mare pe cât mă aşteptam. Întâlnirea a fost folositoare, dar inconclusivă”, a declarat Corbyn, liderul Partidului Laburist.

Întrebat dacă Theresa May a acceptat dorinţa sa privind o uniune vamală cu Uniunea Europeană, Jeremy Corbyn a transmis că acest subiect a fost discutat în cadrul întâlnirii de miercuri.

Discuţiile dintre cei doi lideri de partid vor continua joi.

Un purtător de cuvânt al prim-ministrului Theresa May a transmis că întâlnirea de miercuri, care a durat 40 de minute, a fost „constructivă şi ambele părţi au dat dovadă de flexibilitate şi determinare să pună capăt incertitudinii privind Brexit”.

„Am decis asupra unui program de lucru care să fie bun pentru cetăţenii britanici, să protejeze slujbele lor şi securitatea”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Camera Comunelor a aprobat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, o moţiune prin care obligă Guvernul Theresa May să ceară amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, pentru a evita producerea Brexit fără niciun acord.

Proiectul a fost adoptat rapid, în contextul în care premierul Theresa May a lansat negocieri cu Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, pentru identificarea unor soluţii comune în scopul depăşirii impasului Brexit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici