Liderul reţelei teroriste Stat Islamic, Abu Bakr Al-Baghdadi, a apărut în prima înregistrare VIDEO, după cinci ani de absenţă

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, a apărut luni în prima înregistrare video din ultimii aproape cinci ani, ameninţând că va răzbuna pierderea teritoriilor din Siria şi Irak, relatează postul BBC News şi agenţia Reuters.

21302 afișări
Imaginea articolului Liderul reţelei teroriste Stat Islamic, Abu Bakr Al-Baghdadi, a apărut în prima înregistrare VIDEO, după cinci ani de absenţă

Liderul reţelei teroriste Stat Islamic, Abu Bakr Al-Baghdadi, a apărut într-o înregistrare video, după cinci ani de absenţă

Precedenta înregistrare video în care apărea Abu Bakr al-Baghdadi a fost difuzată în iulie 2014, când liderul terorist a proclamat de la Mosul înfiinţarea unui "califat" în zone din Siria şi Irak.

În noua înregistrare video, liderul terorist admite pierderea controlului asupra localităţii Baghuz, ultimul fief al reţelei Stat Islamic. Nu este clar când a fost înregistrată filmarea, difuzată de grupul media Al-Furqan. Al-Baghdadi face referire la atentatele din Sri Lanka şi la grupurile teroriste afiliate din Burkina Faso şi Mali.

 

 

Ultimul mesaj al lui Abu Bakr al-Baghdadi - un irakian care are numele real Ibrahim Awwad Ibrahim al-Badri - fusese difuzat printr-o înregistrare audio în august 2018.

"Lupta pentru Baghuz s-a încheiat, dar vor mai fi acţiuni după această luptă", declară liderul reţelei teroriste sunnite Stat Islamic în înregistrarea video difuzată luni.

Abu Bakr al-Baghdadi avertizează că organizaţia teroristă va răzbuna uciderea sau arestarea militanţilor.

Autenticitatea înregistrării video nu poate fi deocamdată confirmată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici