Liderul suprem al talibanilor a dispărut de patru-cinci zile din ascunzătoarea sa

Şeful suprem al talibanilor, mollahul Mohammad Omar, a dispărut din "ascunzătoarea" sa de patru sau cinci zile, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al Agenţiei afgane de informaţii (NDS), precizând însă că moartea sa nu poate fi confirmată.

825 afișări
Imaginea articolului Liderul suprem al talibanilor a dispărut de patru-cinci zile din ascunzătoarea sa

Liderul suprem al talibanilor a dispărut de patru-cinci zile din ascunzătoarea sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mollahul Omar "a dispărut din locul unde se afla (de obicei) de patru sau cinci zile", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Lutfullah Mashal.

"Putem confirma că a dispărut din ascunzătoarea sa din Quetta, în Balucistan", provincie din sud-vestul Pakistanului, dar "până în prezent nu putem cofirma moartea sa", a adăugat el.

Talibanii afgani au dezminţit ferm, luni, moartea, în Pakistan, a liderului lor suprem, informaţii vehiculate la Kabul şi preluate de presa locală şi străină.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici