Liderul suprem iranian ameninţă Israelul cu "dispariţia"

Israelul este o "excrescenţă" artificială în Orientul Mijlociu, menit să dispară, a apreciat liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, înaintea manifestaţiilor prevăzute pentru vineri, denunţând statul evreu.

1001 afișări
Imaginea articolului Liderul suprem iranian ameninţă Israelul cu "dispariţia"

Ali Kamenei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această excrescenţă sionistă artificială va dispărea din peisaj", a declarat ayatollahul Khamenei într-un discurs rostit miercuri seara.

Manifestaţiile de vineri vor fi "o lovitură dură pentru duşmanii islamului şi Palestinei", a promis acesta, adăugând că Iranul consideră susţinerea cauzei palestiniene drept o "datorie religioasă".

Liderul suprem iranian a prezis de altfel că "steaua speranţei", care a strălucit deasupra Iranului în timpul revoluţiei islamice şi a războiului împotriva Irakului (1980-1988), va străluci şi deasupra Palestinei şi că "pământul islamic" va reveni pentru totdeauna naţiunii palestiniene.

"Ziua Qods" (Ierusalim, în limba arabă), organizată în fiecare an de la revoluţia islamică din 1979 în ultima vineri a Ramadanului, va fi celebrată în acest an pe fondul tensiunilor dintre Iran şi Israel.

Statul evreu, singura putere nucleară din regiune, consideră că existenţa sa este ameninţată dacă Iranul se va dota cu bomba atomică. În pofida dezminţirilor iraniene, statele occidentale şi Israelul acuză Teheranul că disimulează un plan militar prin programul său nuclear aşa-zis civil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici