Liderul talibanilor afgani, mollahul Akhtar Mansour, ucis într-un atac cu dronă. Ce consecinţe are acţiunea dusă de Statele Unite

Mollahul Akhtar Mansour, cunoscut drept liderul talibanilor "a fost cel mai probabil" ucis în timpul unui atac cu dronă, au declarat oficiali americani, relatează BBC News.

20194 afișări
Imaginea articolului Liderul talibanilor afgani, mollahul Akhtar Mansour, ucis într-un atac cu dronă. Ce consecinţe are acţiunea dusă de Statele Unite

Liderul talibanilor afgani, mollahul Akhtar Mansour, "probabil" ucis într-un atac cu dronă. Ce consecinţe are acţiunea dusă de Statele Unite (Imagine: Wikipedia)

Moartea lui Akhtar Mansour, liderul talibanilor, confirmată de un alt lider taliban

Akhtar Mansour, liderul mişcării fundamentaliste talibane, a fost ucis într-un atac american cu drone, în zona de la frontieră dintre Afganistan şi Pakistan, a afirmat Abdul Rauf, un lider marcant al talibanilor, citat de agenţia de ştiri Associated Press.

În ceea ce priveşte rezultatul atacului, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, a declarat că "Datele privind raidul aerian încă sunt examinate şi va oferi mai multe informaţii pe măsură ce acestea devin disponibile."

Mollahul şi încă un taliban au fost vizaţi de un atac cu o dronă în timp ce se deplasau cu un autovehicul într-o zonă izolată a Pakistanului, aproape de graniţa cu Afganistan, au declarat oficialii americani, conform BBC.

Pentagonul a confirmat că Mansour a fost vizat de un astfel de atac, însă momentan se aşteaptă confirmarea rezultatului. Mansour şi-a asumat statutul de lider al talibanilor în iulie 2015, după ce l-a înlocuit pe fondatorul grupării şi liderul spiritual al acesteia, mollahul Mohammad Omar.

Operaţiunea de lichidare a liderului talibanilor a fost autorizată de preşedintele Obama, iar informaţia a fost transmisă atât Pakistanului cât şi Afganistanului.

Moartea mollahului, dacă va fi confirmată în mod oficial, ar putea avea implicaţii importante pentru negocierile de pace între talibani şi guvernul afgan, aflate momentan într-un punct mort.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici