Liga Arabă cere iniţierea unei anchete internaţionale privind atacurile cu arme chimice din Siria

Liderii ţărilor arabe, reuniţi în Liga Arabă, au cerut iniţierea unei anchete internaţionale privind utilizarea "în mod criminal" a armelor chimice în Siria şi au condamnat presupusele imixtiuni iraniene în treburile interne ale altor state, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

901 afișări
Imaginea articolului Liga Arabă cere iniţierea unei anchete internaţionale privind atacurile cu arme chimice din Siria

Liga Arabă cere iniţierea unei anchete internaţionale privind atacurile cu arme chimice din Siria

"Subliniem faptul că condamnăm în mod absolut folosirea armelor chimice împotriva poporului sirian şi solicităm o investigaţie internaţională independentă care să garanteze aplicarea dreptului internaţional împotriva oricărei părţi care s-a dovedit că a folosit arme chimice", se afirmă într-un comunicat al organizaţiei pan-arabe.

Liga Arabă a subliniat şi că este necesară găsirea unei soluţii politice care să ducă la încetarea războiului din Siria.

Arabia Saudită şi aliaţii săi din regiune şi-au exprimat sprijinul pentru atacurile aeriene şi cu rachete efectuate de SUA, Marea Britanie şi Franţa împotriva unor obiective militare ale regimului sirian, în timp ce Irakul şi Libanul au condamnat acţiunea statelor occidentale.

Regimul de la Damasc neagă că ar deţine sau ar fi folosit arme chimice şi a catalogat atacurile drept un act de agresiune.

Liga Arabă a cerut impunerea de sancţiuni internaţionale suplimentare împotriva Iranului şi au îndemnat Teheranul să-şi retragă "miliţiile" din Siria, Irak şi Yemen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici