Limba română devine limbă regională într-un nou sat ucrainean din regiunea Cernăuţi

Limba română a obţinut statutul de limbă regională în satul Nijni Petrovţi din districtul Stotokioneţ, în regiunea Cernăuţi din sud-vestul Ucrainei, l-a anunţat preşedintele Consiliului Local al localităţii pe parlamentarul Ghenadi Moskal.

298 afișări
Imaginea articolului Limba română devine limbă regională într-un nou sat ucrainean din regiunea Cernăuţi

Limba română devine limbă regională într-un nou sat ucrainean din regiunea Cernăuţi (Imagine: Shutterstok)

Un Grup de lucru special din cadrul Consiliului Local al satului este implicat în implementarea prevederilor legii cu privire la limbă, relatează Frum în pagina electronică.

Potrivit Serviciului Statisticii de Stat, limba română este limba nativă a peste 95% dintre locuitorii satului Nijni Petrovţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici