Lipsa şcolii este mai gravă decât virusul pentru copii, spune consilierul medical şef din Marea Britanie

  • Copilul tău e mai expus riscului de a avea lacune la nivel educaţional decât de a fi infectat cu coronavirus.
  • „Mai mulţi copii ar putea fi afectaţi de faptul că nu merg la şcoală decât dacă ar merge“, spune Chris Whitty, consilierul medical şef din UK.
  • Chris Whitty te avertizează că este important să înţelegi atât riscurile, cât şi beneficiile privind redeschiderea şcolilor.
1560 afișări
Imaginea articolului Lipsa şcolii este mai gravă decât virusul pentru copii, spune consilierul medical şef din Marea Britanie

Consilierul medical şef din Marea Britanie: Lipsa şcolii este mai rea decât virusul pentru copii

Copiii sunt expuşi mai degrabă riscului de a fi afectaţi dacă nu se mai întorc la şcoală luna viitoare decât de a fi infectaţi cu coronavirus, spune consilierul medical şef din Marea Britanie, scrie BBC.

Cu doar câteva săptămâni înainte ca milioane de elevi din Anglia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord să se întoarcă la şcoală, prof. Chris Whitty spune că „riscul ca elevii să moară din cauza Covid-19 este incredibil de mic“, în timp ce cursurile de la care lipsesc „dăunează copiilor pe termen lung“.

Prof. Whitty spune, de asemenea, despre Covid-19 că va fi o provocare pentru cel puţin nouă luni de acum încolo. El e de părere că este puţin probabil să fie gata un vaccin în 2020, dar există o „şansă rezonabilă“ ca acesta să apară în iarna 2021-2022.

„Mai mulţi copii ar putea fi afectaţi de faptul că nu merg la şcoală decât dacă ar merge“, spune Whitty. „Există, de asemenea, dovezi foarte clare din Marea Britanie şi alte state care demonstrează despre copii că sunt mai puţin afectaţi de boală şi sfârşesc prin a fi spitalizaţi dacă au simptome de Covid“, a adăugat el.

Chris Whitty te avertizează că este important să înţelegi atât riscurile, cât şi beneficiile privind redeschiderea şcolilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici