Lista viitorilor comisari europeni propuşi de statele membre

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anunţat marţi că a primit candidaturile tuturor celor 27 de state membre pentru funcţiile de comisar, admiţând "presiuni" din partea unora dar asumându-şi "întreaga responsabilitate", relatează Europolitcs în ediţia online.

105 afișări
Imaginea articolului Lista viitorilor comisari europeni propuşi de statele membre

Lista viitorilor comisari europeni propuşi de statele membre (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru distribuirea portofoliilor, cu excepţia celui de Înalt reprezentant pentru Afaceri Externe, care revine Marii Britanii, Franţa pare că îl va primi pe cel al Pieţei Interne şi, posibil, al Serviciilor Financiare, Germania pe cel al Energiei sau Industriei, Olanda pe cel al Comerţului, Spania pe cel al Economiei sau Concurenţei, Italia pe cel al Transporturilor, Danemarca pe cel al acţiunii împotriva Schimbărilor Climatice, România pe cel al Agriculturii, Bulgaria pe cel al Extinderii, Polonia pe cel al Bugetului, Estonia al Administraţiei, iar Suedia pe cel pentru Drepturi Fundamentale.

Anunţul privind compoziţia finală a Comisiei este aşteptat la sfârşitul lui noiembrie sau la începutul lui decembrie, afirmă publicaţia, prezentând numele viitorilor comisari.

► AUSTRIA: Johannes Hahn

BELGIA: Karel De Gucht

BULGARIA: Rumiana Jeleva

CEHIA: Stefan Fule

CIPRU: Androulla Vassilou

DANEMARCA: Connie Hedegaard

ESTONIA: Siim Kalas

FINLANDA: Olli Rehn

FRANŢA: Michel Barnier

GERMANIA: Guenther Oettinger

GRECIA: Maria Damanaki

IRLANDA: Maire Geoghegan Quinn

ITALIA: Antonio Tajani

LETONIA: Andris Piebalgs

LITUANIA: Algirdas Semeta

LUXEMBURG: Viviane Reding

MALTA: John Dalli

MAREA BRITANIE: Catherine Ashton

OLANDA: Neelie Kroes

POLONIA: Janusz Lewandowski

PORTUGALIA: Jose Manuel Barroso

ROMÂNIA: Dacian Cioloş

SLOVACIA: Maros Sefcovic

SLOVENIA: Janez Potocnik

SPANIA: Joaquin Almunia

SUEDIA: Cecilia Malmstrom

UNGARIA: Laszlo Andor

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici