Lituania a început ridicarea unui gard la graniţa cu Rusia

Lituania a început ridicarea unui gard la graniţa cu Rusia, în zona exclavei Kaliningrad, în tentativa de a reduce contrabanda şi migraţia ilegală şi de a consolida frontiera externă a Uniunii Europene, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

3287 afișări
Imaginea articolului Lituania a început ridicarea unui gard la graniţa cu Rusia

Lituania a început ridicarea unui gard la graniţa cu Rusia

Luni au fost demarate lucrările de construcţie pentru primul segment al gardului metalic de 130 de kilometri, în oraşul Ramoniskiai. La ceremonie a participat ministrul lituanian de Interne, Eimutis Misiunas.

Instalarea va fi completată cu sisteme de supraveghere electronică şi drone. Proiectul va costa în total aproximativ 3,6 milioane de euro şi va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.

Gardul, înalt de doi metri, va trece prin două districte lituaniene către râul Nemunas, care este o barieră naturală între ţara baltică şi Kaliningrad - unde se află o bază navală rusă la Marea Baltică.

NATO a decis consolidarea prezenţei militare în Europa de Est, inclusiv în ţările baltice. Alianţa Nord-Atlantică a precizat că vrea să fie pregătită pentru înfruntarea provocărilor din partea Rusiei, iar prezenţa militară în Lituania are un caracter absolut defensiv.

Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a declarat că ţara sa "are nevoie de toate mijloacele necesare pentru apărare şi descurajare".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici