Liubov Sobol, o aliată a disidentului Aleksei Navalnîi, vizată de acuzaţii în Rusia

  • Liubov Sobol, unul dintre liderii opoziţiei ruse, este vizată de acuzaţii în Rusia
  • Liubov Sobol, o aliată a disidentului Aleksei Navalnîi, este acuzată că a încercat să pătrundă cu forţa într-un apartament
  • Opoziţia rusă denunţă o nouă anchetă cu caracter politic
1526 afișări
Imaginea articolului Liubov Sobol, o aliată a disidentului Aleksei Navalnîi, vizată de acuzaţii în Rusia

Liubov Sobol, o aliată a disidentului Aleksei Navalnîi, vizată de acuzaţii în Rusia

Procurorii ruşi au formulat, joi, acuzaţii împotriva lui Liubov Sobol, o aliată a disidentului Aleksei Navalnîi, în cadrul acţiunilor îndreptate împotriva opoziţiei ruse, informează agenţia Reuters.
 
Liubov Sobol este acuzată de tentativă de intrare cu forţa într-un apartament. Acuzaţiile se referă la o anchetă iniţiată în decembrie 2020.
 
Simpatizanţii lui Liubov Sobol susţin că aceasta a sunat la uşa unui apartament în care ar locui familia unei persoane despre care Aleksei Navalnîi afirmă că este un agent al Serviciului Federal de Securitate (FSB) implicat în atacul neurotoxic care l-a vizat.
 
Comitetul rus pentru Investigaţii susţine că Liubov Sobol şi alte persoane au încercat să pătrundă în apartamentul unei vârstnice, în Moscova, în uniforme ale Agenţiei pentru protecţia consumatorului.
 
Susţinătorii lui Liubov Sobol denunţă o nouă anchetă politică îndreptată împotriva opoziţiei ruse.
 
Autorităţile ruse au reţinut mii de persoane în cursul protestelor faţă de arestarea şi condamnarea disidentului Aleksei Navalnîi. O instanţă judiciară din Moscova a decis condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici