Primul vot important pentru procedura de impeachment al lui Donald Trump a trecut în Camera Reprezentanţilor. Reacţia preşedintelui american

Camera Reprezentanţilor a votat joi o rezoluţie prin care a aprobat formal procedurile pentru procesul de impeachment în cazul preşedintelui american Donald Trump. Rezoluţia care deschide uşa audierilor publice a trecut cu 232-196, relatează New York Times.

3499 afișări
Imaginea articolului Primul vot important pentru procedura de impeachment al lui Donald Trump a trecut în Camera Reprezentanţilor. Reacţia preşedintelui american

Ancheta asupra lui Donald Trump: Vot important în Camera Reprezentanţilor. Un personaj-cheie, audiat

UPDATE. Camera Reprezentanţilor din Statele Unite, dominată de Partidul Democrat, a aprobat, joi, în mod formal procedura pentru procesul de impeachment al lui Donald Trump. Este primul vot important în scandalul destituirii liderului SUA, care deschide uşa audierilor publice. Niciun republican nu a votat ”pentru” această rezoluţie. 
 
Imediat după adoptarea rezoluţiei, liderul de la Casa Albă a scris pe Twitter: ”Cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria Americii!”. Echipa de campanie a lui Donald Trump a transmis printr-un comunicat de presă că ”votanţii îi vor pedepsi pe democraţi pentru această farsă.”
 
 
Consilierul pentru relaţiile cu Rusia, Timothy Morrison, a fost audiat joi cu uşile închise în Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii. Acesta ar fi confirmat mărturia lui Bill Taylor care a susţinut că liderul SUA a condiţionat ajutorul militar oferit Ucrainei de anunţarea unei investigaţii asupra lui Joe Biden, relatează The Guardian, citând surse. 
 

Oficialul de la Casa Albă urmează să părăsească postul în curând, conform unor surse citate de The Guardian.
 
Tim Morrison este considerat un martor cheie în cadrul anchetei care îl vizează pe liderul de la Casa Albă întrucât acesta a fost menţionat în cadrul mărturiei ambasadorului SUA în Ucraina, ca afirmând că ajutorul militar oferit Ucrainei, care se confruntă cu mişcări secesioniste interne, va fi suspendat până când preşedintele Volodimir Zelenski va ordona începerea investigaţiilor asupra activităţii economice a americanului Joseph Biden şi a fiului acestuia, Hunter Biden.
 
Prezenţa lui Morrison la ancheta care îl priveşte pe Trump ar putea înclina balanţa în defavoarea preşedintelui american, conform aprecierilor făcute de media, dat fiind faptul că ar putea răspunde la întrebarea centrală din cadrul investigaţiei: dacă liderul american şi-a folosit puterea sa instituţională pentru a convinge Guvernul de la Kiev să lanseze cercetări menite să-i submineze pe adversarii politici ai acestuia.
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici