Lloyd Austin: Statele Unite sunt mai în siguranţă în prezent decât în urmă cu două decenii

  • Şeful Pentagonului: Statele Unite sunt mai în siguranţă în prezent decât acum 20 de ani
  • Lloyd Austin a justificat retragerea din Afganistan: "Am degradat semnificativ reţeaua Al-Qaida. (...) Nimeni nu a mai atacat SUA, mai ales din acea regiune, în 20 de ani"
237 afișări
Imaginea articolului Lloyd Austin: Statele Unite sunt mai în siguranţă în prezent decât în urmă cu două decenii

Lloyd Austin: Statele Unite sunt mai în siguranţă în prezent decât în urmă cu două decenii - PUBLICAT FLUX

Statele Unite sunt mai în siguranţă în prezent decât erau în urmă cu 20 de ani, a afirmat, sâmbătă, cu ocazia comemorării victimelor atacurilor din 11 septembrie 2001, Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, conform CNN.

"Eu cred că, dacă ne uităm la faptul că au crescut capabilităţile noastre militare comparativ cu situaţia de acum 20 de ani, dacă ne uităm la faptul că ne coordonăm la nivel intern mult mai bine decât în urmă cu 20 de ani, cred că, în general, suntem într-o situaţie mai sigură", a declarat Lloyd Austin.

Şeful Pentagonului a justificat retragerea militară din Afganistan. "În primul rând, am intervenit acolo pentru a-i găsi pe cei care au atacat America şi pentru a-i trage la răspunere. Am degradat semnificativ reţeaua Al-Qaida. Aş mai nota faptul că nimeni nu a mai atacat Statele Unite, mai ales din acea regiune, în 20 de ani. Nu este o coincidenţă, este vorba de activităţile unor profesionişti care colaborează pentru a se asigura că depistează sursele de risc şi distribuie informaţiile. Este o realizare semnificativă", a argumentat Lloyd Austin.

Secretarul Apărării a precizat că, deşi nu mai sunt trupe americane în Afganistan, "nu este imposibil" să fie depistate şi contracarate ameninţările teroriste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici