Localitatea natală a lui Igor Dodon intenţionează să semneze declaraţia simbolică de unire cu România/ Ce spune preşedintele Republicii Moldova

Primarul satului Sadova, localitatea natală a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat, vineri, că ar putea semna în curând o declaraţie de unire cu România, alături de celelalte nouă localităţi care au semnat deja documentul simbolic, relatează Unimedia.info.

2519 afișări
Imaginea articolului Localitatea natală a lui Igor Dodon intenţionează să semneze declaraţia simbolică de unire cu România/ Ce spune preşedintele Republicii Moldova

Localitatea natală a lui Dodon intenţionează să semneze declaraţia simbolică de unire cu România

Vladimir Susarenco, primarul localităţii Sadova, a declarat că a început deja discuţiile cu consilierii locali, iar câţiva dintre ei şi-au dat deja acordul. Primarul satul natal al lui Igor Dodon susţine că va semna declaraţia de Unire dacă acest lucru şi-l doresc şi localnicii, motiv pentru care urmează să îi consulte.

”Eu am încredere în consătenii mei, sunt ferm convins că cei care au votat deja astfel de declaraţii, atât cei care intenţionează să le voteze vor conştientiza, în timpul cel mai apropiat, că este o încălcare a Constituţiei Republicii Moldova. Sunt încălcate mai multe articole din Constituţie şi, mai devreme sau mai târziu, vor trebui să răspundă pentru acest fapt”, a reacţionat Dodon.

Anterior, preşedintele Republicii Moldova a condamnat acţiunile localităţilor din Republica Moldova care au semnat declarţia simbolică de unire cu România.

”Condamn în cel mai categoric mod acţiunile unor reprezentanţi din localităţile Republicii Moldova, dar şi indiferenţa, neglijenţa sau poate rea-intenţia a unor astfel de instituţii, cum ar fi Serviciul de Informaţii şi Securitate, Ministerul de Interne, Procuratura Generală, care ar trebui să contracareze aceste manifestări”, afirmase Dodon.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici