Localnicii cred că arestarea lui Ratko Mladici în satul Lazarevo a fost o înscenare

Locuitorii din Lazarevo cred că arestarea lui Ratko Mladici în acest sat a fost o înscenare, pentru că el nu a locuit niciodată acolo, apreciind că autorităţile l-au adus la locuinţa unei rude pentru a face operaţiunea mai credibilă, relatează New York Times, în ediţia electronică.

392 afișări
Imaginea articolului Localnicii cred că arestarea lui Ratko Mladici în satul Lazarevo a fost o înscenare

Localnicii cred că arestarea lui Ratko Mladici în satul Lazarevo a fost o înscenare (Imagine: Blic Online)

"Nu este nici o şansă să fi locuit aici", a declarat primarul oraşului, Radmilo Stanisici, reflectând sentimentul general din această comunitate. "Toată lumea cunoaşte pe toată lumea aici. Suntem ca o mare familie", a adăugat el.

"L-au adus aici pentru a face arestarea. A fost doar o înscenare", a declarat Vesela Medjo, o vânzătoare în vârstă de 53 de ani. "Nimeni nu a văzut nimic. S-a întâmplat atât de repede", a adăugat ea.

Femeia a precizat ulterior că a văzut un vehicul de teren negru, cu numere de Belgrad, în grădina casei în care ar fi locuit Mladici. Dar vehiculul de teren prezentat la televiziune, care l-a luat pe Mladici, era alb, a spus ea, ca o dovadă că suspiciunile sătenilor privind o înscenare sunt corecte. Ea a apreciat că autorităţile l-au adus pe Mladici în casa unei rude pentru a face arestarea mai credibilă, după ce a fost căutat atât de mult timp.

Casa respectivă îi aparţine lui Branislav Mladici, un văr al fostului general. Primarul a declarat că familia lui Branislav Mladici, care a fost de asemenea arestat joi, este "o familie onestă şi muncitoare", care nu merită să fie adusă în atenţia tuturor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici