Locuitorii din Moscova depun flori şi lumânări la locul unde a fost asasinat Boris Nemţov - FOTO

Locuitorii din Moscova depun flori şi lumânări pe un pod situat la câţiva metri de Kremlin, locul unde a fost asasinat în noaptea de vineri spre sâmbătă opozantul rus Boris Nemţov, relatează Sputnik, în pagina electronică.

472 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Moscova depun flori şi lumânări la locul unde a fost asasinat Boris Nemţov - FOTO

Locuitorii din Moscova depun flori şi lumânări la locul unde a fost asasinat Boris Nemţov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înfruntând ploaia şi vremea mohorâtă, oamenii vin pentru a-i aduce un omagiu omului politic asasinat la Moscova. Ei aduc flori, în special trandafiri roşii şi albi precum şi garoafe şi aprind lumânări pe care le depun în faţa unei fotografii a defunctului şi a unei icoane.

Nemţov va fi înhumat la Moscova, a declarat fostul său secretar de presă Aleksandr Kotiusov pentru agenţia Tass. "Rudele vor decide în ce cimitir va fi înhumat", a adăugat Kotiusov, citând-o pe soţia lui Nemţov, Irina Koroleva.

Potrivit informaţiilor preliminare, un atacator necunoscut a tras câteva focuri de armă în direcţia lui Nemţov, în timp ce acesta din urmă se plimba pe podul Bolşoi Moskvoreţki, situat în apropiere de Kremlin. Comitetul pentru Investigarea Crimelor din Rusia a deschis o anchetă penală pentru elucidarea circumstanţelor în care a fost ucis acesta.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Interne, Elena Alekseieva, a declarat sâmbătă că au fost descoperite şase cartuşe la locul crimei. "Şase cartuşe au fost găsite în apropierea locului crimei. Patru glonţe l-au lovit pe Boris Nemţov", a precizat ea.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, a fost vicepremier în timpul preşedinţiei lui Boris Elţîn, la sfârşitul anilor '90, timp de un an şi jumătate. După preluarea puterii de către Vladimir Putin în 2000, el a devenit unul dintre principalii opozanţi ai noului şef al statului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici