Locuitorii din regiunile italiene Lombardia şi Veneto au votat pentru sporirea autonomiei - rezultate parţiale

Peste 90% din alegătorii care au votat în cadrul referendumurilor consultative din regiunile italiene Lombardia şi Veneto au optat pentru sporirea autonomiei, potrivit rezultatelor parţiale, informează agenţia de ştiri Reuters.

1405 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din regiunile italiene Lombardia şi Veneto au votat pentru sporirea autonomiei - rezultate parţiale

Locuitorii din regiunile italiene Lombardia şi Veneto au votat pentru sporirea autonomiei - rezultate parţiale

Milioane de persoane din aceste regiuni, ambele conduse de partidul secesionist Liga Nordului, au votat pentru sporirea autonomiei şi reducerea contribuţiilor trimise statului italian.

Regiunea nordică Lombardia, a cărei capitală regională este Milano, şi regiunea nord-estică Veneto, cu capitala regională la Veneţia, generează împreună aproximativ 30% din produsul intern brut al ţării, găzduind un sfert din populaţia Italiei.

Susţinătorii referendumurilor consultative insistă că demersul nu are nimic în comun cu recentul vot din Catalonia privind independenţa faţă de Spania, marcat de proteste violente.

Guvernul central din Roma susţine că referendumurile sunt inutile, deşi sunt permise de către Constituţia Italiei, în contrast cu situaţia din Catalonia, unde guvernul spaniol şi Curtea Constituţională au anunţat că referendumul a fost ilegal.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici