Locul din care va izbucni o viitoare pandemie. Singurul mod prin care omenirea poate împiedica un nou scenariu negru

Oamenii de ştiinţă au identificat locul de pe Glob de unde poate izbucni viitoarea pandemie.

71990 afișări
Imaginea articolului Locul din care va izbucni o viitoare pandemie. Singurul mod prin care omenirea poate împiedica un nou scenariu negru

Locul din care va izbucni viitoare pandemie. Singurul mod prin care omenirea poate împiedica un nou scenariu negru

Potrivit IFLScience, cercetătorii sunt siguri că următoarea pandemie ca proveni din jungla amazoniană. "Amazonul este un imens rezervor de virusuri", a declarat pentru AFP, David Lapola, ecologist la Universitatea Campinas din Brazilia.
 
Conform acestuia, Amazonul este cel mai mare rezervor de coronavirusuri. Oprirea defrişărilor din jungla amanzoniană reprezintă singura modalitate de a opri declanşarea unui nou scenariu negru.
 
Animalele sălbătice sunt purtătoare de coronavirusuri, iar prin contactul cu oamenii veniţi să taie copacii va duce la răspândirea unui nou virus periculos. Cercetătorii avertizează că 60% dintre cele 335 de noi boli apărute în perioada 1960-2004 îşi au originea în animale. Perioada în care virusul Zika ”a explodat” în Brazilia a venit tot după o defrişare masivă din Amazon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici