Locul prăbuşirii avionului MH17, la 10 zile de la accident - FOTO, VIDEO

La 10 zile de la prăbuşirea avionului Malaysia Airlines cu 298 de oameni la bord, în Ucraina, locul accidentului este dezolant. Bagaje ale pasagerilor, resturi ale aeronavei distruse şi chiar fragmente umane pot fi văzute pe o suprafaţă întinsă.

1805 afișări
Imaginea articolului Locul prăbuşirii avionului MH17, la 10 zile de la accident - FOTO, VIDEO

Locul prăbuşirii avionului MH17, la 10 zile de la accident (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cea mai mare bucată a fuselajului avionului prăbuşit a fost descoperită la o săpătămână de la dezastru, într-o pădure din apropierea locului accidentului, informează CNN.

Membrii Ministerului ucrainean de Urgenţă caută cadavrele victimelor accidentului. Toate locurile unde sunt descoperite rămăşiţe umane sunt marcate cu o pânză albă.

Bagaje şi obiecte personale ale pasageriloe avionului se întind pe o suprafaţă mare.

Localnicii vin la locul accidentului şi lasă flori în memoria victimelor.

Experţii studiază rămăşiţele aeronavei, însă echipele de intervenţie au provocat daune importante, tăind fuselajul cu un fierăstrău electric. Resturile avionului prezintă puncte de pătrundere, posibile semne ale daunelor provocate de şrapnel.

Locul accidentului nu este delimitat clar, iar probele nu sunt păzite.

Locul prăbuşirii avionului Malayisia Airlines în estul Ucrainei a fost alterat "la scară industrială", a declarat marţi premierul australian, evocând "o tentativă de a masca probele".

 "Mai rămâne un drum foarte, foarte lung de parcurs", a declarat în faţa presei Tony Abbott, referitor la repatrierea cadavrelor celor 28 de australieni morţi în urma prăbuşirii cursei MH17 şi la eforturile pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe cei responsabili de tirul de rachetă care a doborât avionul.

"Ceea ce avem acolo sunt indicii alterate la o scară industrială. Acest lucru trebuie să înceteze", a precizat el. "După crimă vine tentativa de a masca probele".

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de pasageri şi membri ai echipajului. Toate persoanele aflate la bord au murit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici