Londra avertizează britanicii din străinătate că ar putea fi vizaţi de terorişti

Cetăţenii britanici ar putea fi vizaţi de terorişti care vor să se răzbune pentru participarea Marii Britanii la atacurile aeriene împotriva grupării Stat Islamic, a avertizat Ministerul de Externe de la Londra, citat de BBC News Online.

135 afișări
Imaginea articolului Londra avertizează britanicii din străinătate că ar putea fi vizaţi de terorişti

Londra avertizează britanicii din străinătate că ar putea fi vizaţi de terorişti (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Avertismentul autorităţilor precizează că britanicii care locuiesc sau călătoresc în străinătate trebuie să fie vigilenţi, din cauza unei ameninţări din partea unor grupări sau indivizi "motivaţi de conflictul din Irak şi Siria".

"Considerăm că există un risc ridicat de atac terorist împotriva intereselor şi cetăţenilor britanici, din partea unor grupări sau indivizi motivaţi de conflictul din Irak şi Siria", au subliniat autorităţile de la Londra.

Ministerul de Externe îi sfătuieşte pe cetăţenii britanici să evite orice călătorie în Siria şi îi avertizează pe cei aflaţi deja în această ţară să plece. De asemenea, ministerul îi sfătuieşte pe cetăţeni să evite orice călătorie în nordul şi vestul Irakului precum şi deplasările neesenţiale în restul ţării.

Parlamentul britanic a aprobat în septembrie participarea ţării la raidurile aeriene împotriva grupării teroriste Stat Islamic în Irak. Marea Britanie a ridicat în august nivelul alertei teroriste de la "substanţial" la "sever", ceea ce înseamnă că un atac este "foarte probabil".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici