Lovitură de imagine pentru Casa regală a Spaniei. Cumnatul regelui a pierdut apelul şi va merge la ÎNCHISOARE.

Iñaki Urdangarin, cumnatul regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, a pierdut apelul făcut după ce a fost condamnat, în 2017, la şase ani şi trei luni de închisoare pentru fraudă şi evaziune fiscală şi va sta în spatele gratiilor cinci ani şi zece luni, potrivit presei spaniole.

2027 afișări
Imaginea articolului Lovitură de imagine pentru Casa regală a Spaniei. Cumnatul regelui a pierdut apelul şi va merge la ÎNCHISOARE.

Cumnatul regelui Spaniei a pierdut apelul şi va merge la închisoare

Fost campion olimpic la handbal, Iñaki Urdangarin a fost acuzat că s-a folosit de poziţia sa în cadrul familiei regale pentru a obţine contracte în Insulele Baleare şi Valencia, prin intermediul unei societăţi cu scop nelucrativ, Noos, pe care o prezida.

În februarie 2017, Urdangarin, în vârstă de 50 de ani, a fost condamnat la şase ani şi trei luni de închisoare. El a primit, de asemenea, o amendă de 512.000 de euro.

Marţi, Curtea Supremă din Spania a menţinut verdictul, dar i-a redus din pedeapsă lui Urdangarin, cu cinci luni.

Soţia acestuia, infanta Cristina, în vârstă de 52 de ani, a fost absolvită de acuzaţiile de complicitate, în urma investigaţiilor.

În anul 2015, regele Spaniei, Felipe al VI-lea, a decis să îi retragă titlul de ducesă de Palma surorii sale, infanta Cristina, ce era anchetată pentru delicte fiscale în acest scandal de corupţie.

Urdangarin şi infanta Cristina au fost excluşi din programul oficial al familiei regale spaniole şi în prezent trăiesc în Elveţia.

Scandalul a izbucnit în 2010 şi a provocat indignare în Spania, care trecea printr-o criză financiară gravă. Scandalul de corupţie a afectat şi ultima perioadă din domnia regelui Juan Carlos, care a abdicat în iunie 2014, în favoarea fiului său Felipe al VI-lea, sperând că acesta va împrospăta imaginea monarhiei spaniole.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici