Lovitura de stat din Myanmar: După Facebook, armata interzice accesul populaţiei şi la Twitter şi Instagram

  • Autorităţile militare din Myanmar au extins interdicţia asupra reţelelor sociale în urma loviturii de stat din această săptămână şi au închis şi Twitter şi Instagram.
  • Mişcare vine după interzicere Facebook. Setul de interdicţii are ca rol îngreunarea comunicării celor ce protestează împotriva loviturii de stat.
2160 afișări
Imaginea articolului Lovitura de stat din Myanmar: După Facebook, armata interzice accesul populaţiei şi la Twitter şi Instagram

Lovitura de stat din Myanmar: După Facebook, armata interzice accesul populaţiei şi la Twitter şi Instagram

Pe lângă Facebook şi aplicaţiile conexe, guvernul militar a ordonat operatorilor de comunicaţii şi furnizorilor de servicii de internet să întreruoă accesul la Twitter şi Instagram. Declaraţia spunea că unii oameni încearcă să folosească ambele platforme pentru a răspândi ştiri false, relatează AP.

Netblocks, care urmăresc întreruperile şi opririle reţelelor sociale, au confirmat căderea serviciului Twitter începând cu ora 22:00.

Într-o declaraţie, Twitter a precizat că este „profund îngrijorat” de ordinul de blocare a serviciilor de internet din Myanmar şi a promis să „pledeze pentru a pune capăt închiderilor distructive impuse de guvern”.

Pentru a patra noapte, zgomotului de la ferestre şi balcoane a reverberat prin capitala  Yangon, oamenii au făcut gălăgie cu obiectele din bucătărie în semn de protest.

La New York, secretarul general Antonio Guterres s-a angajat vineri că Organizaţia Naţiunilor Unite va face tot ce poate pentru a uni comunitatea internaţională şi a crea condiţii pentru inversarea loviturii de stat militare din Myanmar.

Guterres a declarat că Christine Schraner Burgener, trimisul special al ONU pentru Myanmar, a avut un prim contact cu armata de la lovitura de stat şi şi-a exprimat opoziţia puternică a ONU faţă de mişcare.

Myanmar a fost sub conducere militară timp de cinci decenii după o lovitură de stat din 1962, iar cei cinci ani ai lui Suu Kyi în calitate de lider din 2015 au fost perioada sa cea mai democratică, în ciuda utilizării continue a legilor represive din epoca colonială şi a persecuţiei minorităţilor musulmane rohingya.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici