Lovitură de teatru în Arabia Saudită. Pedeapsă capitală, cerută în cazul unor suspecţi în cazul Khashoggi. Jurnalistul, omorât cu o injecţie letală

Procuratura publică din Arabia Saudită cere pedeapsa cu moartea pentru cinci din cei 11 suspecţi acuzaţi că ar avea legătură cu uciderea disidentului saudit Jamal Khashoggi, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, informează agenţia de ştiri Reuters.

3864 afișări
Imaginea articolului Lovitură de teatru în Arabia Saudită. Pedeapsă capitală, cerută în cazul unor suspecţi în cazul Khashoggi. Jurnalistul, omorât cu o injecţie letală

Lovitură de teatru în Arabia Saudită. Se cere pedeapsa capitală în cazul unor suspecţi în cazul Khashoggi. Jurnalistul, omorât cu o injecţie letală

Shaalan al-Shaalan, procuror public adjunct şi purtător de cuvânt, a declarat că jurnalistul a fost ucis în incinta consulatului din Istanbul, pe 2 octombrie, după o altercaţie, cu o injecţie letală. Ulterior, corpul victimei a fost dezmembrat şi scos din clădire.

Oficialul a mai explicat că jurnalistul a fost ucis după ce "negocierile" privind revenirea sa în ţară au eşuat, iar persoana care a ordonat uciderea lui Khashoggi era şeful echipei de negociatori.

Momentan nu se cunoaşte ce locul unde este trupul jurnalistului.

"Procurorul public a cerut pedeapsa cu moartea pentru cinci indivizi care sunt acuzaţi că au ordonat şi comis crima", a declarat Shaalan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici