Lovitură primită de extrema dreapta din Germania: Partidul Alternativa pentru Germania a fost pus sub supraveghere de către serviciul de securitate internă

  • Partidul de extremă dreapta, Alternativa pentru Germania (AfD) a fost plasat sub supraveghere de către serviciul de securitate internă al ţării, au informat miercuri mai multe publicaţii din Germania.
  • Oficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV) a declarat întregul partid „caz suspect” al extremismului de dreapta.
  • Acest lucru permite serviciului să-şi intensifice monitorizarea AfD, permiţându-i să observe şi să audieze membri individuali şi să angajeze informatori interni.
1843 afișări
Imaginea articolului Lovitură primită de extrema dreapta din Germania: Partidul Alternativa pentru Germania a fost pus sub supraveghere de către serviciul de securitate internă

Lovitură primită de extrema dreapta din Germania: Partidul Alternativa pentru Germania a fost pus sub supraveghere de către serviciul de securitate internă

BfV nu a confirmat public decizia de a monitoriza partidul. Publicaţia Süddeutsche Zeitung a informat că preşedintele BfV le-a trasmis miercuri dimineaţă liderilor sucursalelor regionale ale serviciilor de securitate internă că AfD a fost supravegheat ca şi „caz suspect” încă din 25 februarie, relatează Politico.

Decizia serviciului se bazează pe un raport de aproximativ 1.000 de pagini al experţilor în extremism, care au compilat documentul de la începutul anului 2019.

Un factor semnificativ este îngrijorarea asupra influenţei aşa-numitei Flügel („aripă”), fracţiunea extremistă a AfD, care a fost supravegheată în 2019. Flügel s-a desfiinţat anul trecut după ce BfV a concluzionat că este un „efort extremist dovedit ”. Dar serviciul de securitate a avertizat de atunci despre o influenţă crescândă a foştilor membri ai Flügel în cadrul partidului.

AfD nu este primul partid care intră sub supravegherea BfV. Partidul de stânga Die Linke a fost monitorizat din 2007 până în 2014 din cauza suspiciunilor de tendinţe extremiste legate de rădăcinile sale din fostul partid comunist est-german.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici