LUARE DE OSTATICI într-o bancă din vestul Rusiei. Autorul s-a predat poliţiei

Un bărbat înarmat care a luat ostatice, luni, trei persoane într-o bancă din oraşul Belgorod din sud-vestul Rusiei, s-a predat fără violenţă, a anunţat poliţia locală.

563 afișări
Imaginea articolului LUARE DE OSTATICI într-o bancă din vestul Rusiei. Autorul s-a predat poliţiei

LUARE DE OSTATICI într-o bancă din vestul Rusiei. Un bărbat este înarmat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Negocierile au fost încununate de succes", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, adăugând că "nimeni nu a fost rănit".

Bărbatul deţine un cont de 25 de milioane de ruble (aproximativ 500.000 de euro) în această bancă, a cărei licenţă a fost revocată anterior de banca centrală rusă, a explicat el.

Temându-se pentru economiile sale, acesta a intrat în clădire, înarmat cu o puşcă de vânătoare, şi a luat ostatice trei persoane care se aflau acolo. Ulterior, el a cerut să i se predea "o sumă mare de bani", potrivit unui comunicat al poliţiei.

Bărbatul a acceptat apoi să elibereze ostaticii şi să se predea autorităţilor după ce poliţia a primis să îl ajute să îşi recupereze banii.

El riscă până la 15 ani de închisoare.

Licenţa băncii Zapadnîi, fondată în 1993, a fost revocată lui de banca centrală rusă, aceasta neîndeplinind cerinţele în materie de rezerve şi sănătate financiară. În astfel de situaţii, clienţii nu sunt despăgubiţi decât până la 700.000 de ruble (aproximativ 14.200 de euro).

Incidentul are loc în timp ce banca centrală rusă a anunţat revocarea licenţei băncii Zapadni, care nu a reuşit să se conformeze normelor pentru menţinerea stabilităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici