Lucrător umanitar de cetăţenie americană, răpit din Niger

Un lucrător umanitar de cetăţenie americană a fost răpit vineri seara din oraşul Abalak din Niger, fiind ulterior transportat de răpitori în statul vecin Mali, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate, informează site-ul postului de televiziune France 24.

285 afișări
Imaginea articolului Lucrător umanitar de cetăţenie americană, răpit din Niger

Lucrător umanitar de cetăţenie americană, răpit din Niger

"Un american ce lucra pentru un ONG a fost răpit vineri în jurul orei (locale) 21.00 (ora României 23.00, n.red) la Abalak. Este prea devreme pentru a stabili identitatea răpitorilor care s-au întors în Mali. Autorităţile au instituit starea de alertă maximă în regiune," a declarat o sursă sub protecţia anonimatului.

Potrivit site-ului postului francez de radio RFI, cetăţeanul american lucra pentru ONG-ul Youth with a Mission (Tineri pentru Misiune, n.red). În timpul răpirii ar fi fost ucise două persoane, garda de corp a cetăţeanului american şi un membru al gărzii naţionale din Niger.

Răpirea nu a fost încă revendicată, însă filiala locală a reţelei teroriste al Qaida (AQIM) a răpit mai mulţi cetăţeni occidentali în această regiune.

Anul trecut, gruparea militantă Al Murabitoon, care este acum parte a AQIM, a răpit un cetăţean român în Tambao, Burkina Faso. Însă românul a fost ulterior preluat de o facţiune a grupării care este condusă de Abu Walid al Sahrawi, care şi-a declarat loialitatea pentru reţeaua teroristă Stat Islamic. Se suspectează că această facţiune, cunoscută drept Stat Islamic în Sahara (ISGS), încă îl ţine ostatic pe cetăţeanul român, notează site-ul The Long War Journal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici