Lufthansa anulează miercuri 110 zboruri, din cauza unei greve a piloţilor

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat că anulează 110 zboruri prevăzute pentru miercuri în Germania şi Europa, din cauza unei greve anunţate de piloţi la Munchen (sud), în contextul unui conflict privind condiţiile de pensionare anticipată, relatează AFP.

1431 afișări
Imaginea articolului Lufthansa anulează miercuri 110 zboruri, din cauza unei greve a piloţilor

Lufthansa anulează miercuri 110 zboruri, din cauza unei greve a piloţilor

Lufthansa a precizat că cele 110 zboruri anulate aveau plecarea şi destinaţia Munchen şi vizează 13.500 de pasageri.

Zborurile intercontinentale cu plecare din Munchen nu urmează să fie perturbate, a precizat compania germană într-un comunicat. Însă pot fi înregistrate întârzieri la zboruri pe distanţe lungi, potrivit sursei citate.

După anunţul, la sfârşitul lui august, privind eşecul negocierilor cu conducerea companiei asupra condiţiilor de pensionare anticipată pentru piloţi, sindicatul a organizat deja două greve care au perturbat traficul aerian.

Astfel, vineri seara compania a fost nevoită să anuleze cel puţin 218 zboruri în Germania şi Europa, afectatând aproximativ 26.000 de pasageri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici