Lufthansa consideră că este posibil ca a doua cutie neagră a avionului Germanwings să nu fie găsită

Managerul companiei aeriene germane Lufthansa, Kay Kratky, a declarat că este posibil ca a doua cutie neagră a avionului Germanwings prăbuşit marţi în Alpii francezi să nu fie găsită niciodată, relatează site-ul TheLocal.de.

311 afișări
Imaginea articolului Lufthansa consideră că este posibil ca a doua cutie neagră a avionului Germanwings să nu fie găsită

Lufthansa consideră că este posibil ca a doua cutie neagră a avionului Germanwings să nu fie găsită (Imagine: Hepta)

Înregistratorul parametrilor tehnici ai avionului, care ar furniza dovezi esenţiale privind cauzele prăbuşirii aeronavei companiei Germanwings (filiala low-cost a Lufthansa), ar putea să nu fie găsit niciodată, potrivit lui Kratky.

Managerul Lufthansa a declarat în cadrul unei emisiuni, duminică seara, că "avariile ar putea fi atât de grave încât (înregistratorul parametrilor de zbor) să nu emită niciun semnal".

Prima cutie neagră - cea care conţine conversaţiile echipajului - a fost găsită marţi, iar datele pot fi recuperate şi utilizate, în pofida avariilor.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei. Aeronava a căzut în zona Barcelonnette, situată în provincia Haute Provence. Resturile avionului sunt în Masivul Pic de l'Estrop, la altitudinea de peste 2.500 de metri.

Impactul şi zona greu accesibilă au făcut dificilă recuperarea obiectelor vitale pentru clarificarea circumstanţelor tragediei.

Informaţiile obţinute din prima cutie neagră i-au determinat pe procurorii francezi să creadă că Andreas Lubitz, copilotul avionului, l-a încuiat pe căpitan în afara cabinei şi a prăbuşit intenţionat aeronava.

Înregistratorul parametrilor de zbor, care conţine toate datele tehnice ale cursei, ar putea oferi detalii vitale care să clarifice situaţia anterioară prăbuşirii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici