Lukaşenko face bani pe seama imigrantilor din Siria si Irak. Belarusul a devenit noua poartă a migranţilor spre UE

  • Numărul zborurilor Baghdad – Minsk a crescut de la două la patru
  • Sute imigranţi din Siria şi Irak plătesc mii de dolari pentru a ajunge în UE
  • Imigranţii primesc viză la sosirea în Belarus şi sunt ajutaţi să treacă în Lituania
  • Lituania e gata să declare stare de urgenţă şi a cerut ajutorul UE
2027 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko face bani pe seama imigrantilor din Siria si Irak. Belarusul a devenit noua poartă a migranţilor spre UE

Lukashenko face bani pe seama imigrantilor din Siria si Irak. Belarusul a devin noua poartă a migranţilor spre UE

Aleksandr Lukashenko a găsit o nouă metodă să irite Uniunea Europeană şi să scoată şi profit în acelaşi timp.

O agenţie de călătorii controlată de dictatorul din Belarus aduce între două şi trei sute de imigranţi pe săptămână din Siria şi Irak. Din Minsk, oamenii sunt transportaţi la graniţa cu Lituania şi apoi ajutaţi să intre în UE. Pentru asta plătesc între trei şi şase mii de dolari. Lucrurile merg atât de bine încât numărul zborurilor s-a dublat, iar avionul Boeing 737 a fost schimbat cu unul mai mare, 777.

În Lituania, grănicerii lucrează la foc automat, iar guvernul e gata să declare stare de urgenţă dacă lucrurile continuă.

RUSTAMAS LIUBAJEVAS, şeful Serviciului de grăniceri al Lituaniei: Am discutat cu şeful Agenţiei Europene pentru Poliţia de Frontieră şi cu cel al Gărzii de Coastă despre posibilitatea de a trimite poliţişti de frontier din UE în Lituania. În principiu, acest lucru a fost convenit şi vom avea poliţişti de frontieră UE la frontiera Lituania-Belarus din iulie.

Am oprit migranţii şi drogurile – acum va trebui să-i prindă singuri”, a declarat Aleksandr Lukashenko după sancţiunile impuse de UE ca urmare a deturnării unui avion civil de regimul de la Minsk.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici