Lukaşenko: Putin nu va rămâne preşedinte până în 2036, garantez. Ultimul dictator al Europei a vorbit despre relaţia sa cu liderul de la Kremlin

  • „Putin nu are încredere în nimeni, iar în viaţa asta, Rusia nu va returna Crimeea, nici Donbasul”, spune Lukaşenko într-un interviu acordat celebrului jurnalist ucrainean, Dmitry Gordon.
  • El a recunoscut că are o relaţie tensionată cu Putin: „Suntem două personalităţi puternice”
  • Cât despre coronavirus, Lukaşenko spune că niciodată nu a negat existenţa virusului.
  • Despre ruşii reţinuţi în Belarus: „Este jignitor şi inacceptabil, mai ales că această lovitură vine partea prietenilor (Rusia)”
2376 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko: Putin nu va rămâne preşedinte până în 2036, garantez. Ultimul dictator al Europei a vorbit despre relaţia sa cu liderul de la Kremlin

Lukaşenko: Putin nu va rămâne preşedinte până în 2036, garantez. Ultimul dictator al Europei a vorbit despre relaţia sa cu liderul de la Kremlin

În cel mai recent interviu, Alexandr Lukaşenko vorbeşte despre Vladimir Putin, alegerile prezindenţiale, ruşii reţinuţi în Belarus, dar şi despre coronavirus.

El garantează că Vladimir Putin nu va rămâne preşedinte până în 2036 şi totodată a subliniat că liderul de la Kremlin nu are încredere în nimeni, cu toate astea: „El va găsi o persoană care să continue drumul actual de dezvoltare a Rusiei”, adaugă el.

„Zvonurile cum că Putin mi-a oferit postul de preşedinte al Dumei de Stat a Rusiei, nu sunt adevărate”, a subliniat Lukaşenko

Jurnalistul l-a întrebat pe Lukaşenko dacă este adevărat că relaţia sa cu Putin este tensionată. "Dacă spun că nu este adevărat, va fi ceva neobişnuit pentru stilul meu. Da, avem o anumită tensiune, deoarece ambii suntem personalităţi puternice", a răspuns preşedintele.

“I-am zis lui Vladimir, nu pune presiune pe mine, nici pe Belarus, iar el mă întrerupe şi îmi spune: Sasha, ascultă, tu chiar crezi că îmi voi permite să fac presiuni asupra ta? Eu ştiu, dacă fac presiuni, tu o să faci cu totul invers şi  va fi inutil. Şi da, atunci el a vorbit sincer" a povestit Lukaşenko.

Ultimul dictator al Europei a vorbit şi despre Crimeea: “În 2014, Ucraina nu a avut nici puterea, nici dorinţa de a-şi apăra bucata de pământ. Aş fi luptat pentru Crimeea. În viaţa asta, Rusia nu va returna Crimeea, nici Donbasul.

Cât despre coronavirus, Lukaşenko spune că niciodată nu a negat existenţa virusului. Tot el spune că cineva l-a infectat intenţionat cu Covid-19. "Dacă cedezi la panică, eşti un om mort. Am salvat oamenii, educaţia", a subliniat preşedintele.

În acelaşi interviu, Lukaşenko a vorbit şi despre Svetlana Tikhanovskaya, principala rivală la alegerile prezidenţiale din Belarus, programate pe data de 9 august. El spune că îi pare rău de ea pentru că ar fi condusă din spate de cineva: “Nu am niciodată emoţii înainte de alegeri, cât despre proteste, nu îmi bat capul. Ştiu cine va deveni preşedintele Belarusului, dar de ce să vorbim despre asta?”. Totodată, Lukaşenko a subliniat că Belarusul are resurse suficiente pentru a proteja oamenii, iar statul nu va permite destabilizarea situaţiei.

Despre ruşii reţinuţi în Belarus

“I-am verificat complet. Ştim cu cine erau conectaţi, cu cine vorbeau şi cine le-au dat instrucţiunile. Este jignitor şi inacceptabil, mai ales că această lovitură vine din partea prietenilor (Rusia).” spune Lukaşenko.

Luni, diplomaţia rusă, a anunţat că grupul de cetăţeni ruşi arestaţi săptămâna trecută în Belarus şi prezentat de Minsk ca mercenari din cadrul grupului paramilitar Wagner se aflau în drum către America Latină, a anunţat luni diplomaţia rusă, în urma unei întâlniri cu aceştia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici