Lumea îşi pierde valorile din cauza coronavirusului. Un neurochirurg care a devenit celebru după ce a separat două siameze a murit din cauza Covid-19

  • James T. Goodrich, care lucra ca medic chirurg, a murit luni din cauza complicaţiilor de la Covid-19
  • El a devenit celebru internaţional după ce a reuşit să separe o pereche de gemene siameze în urmă cu trei ani, într-un spital din New York
4215 afișări
Imaginea articolului Lumea îşi pierde valorile din cauza coronavirusului. Un neurochirurg care a devenit celebru după ce a separat două siameze a murit din cauza Covid-19

Foto: Facebook

Neurochirurgul James T. Goodrich, în vârstă de 73 de ani, a murit chiar în spitalul unde lucra ca medic, din cauza complicaţiilor în urma infecţiei cu noul coronavirus, potrivit Daily Mail.
 
Goodrich a devenit celebru după a reuşit o operaţie de separare a gemenelor siameze Jardon şi Anais McDonald, în urma unei intervenţii chirurgicale care a durat 27 de ore.
 
Colegii săi l-au descris ca fiind „un bărbat umil şi căruia chiar îi păsa de cei din jur” şi „căruia nu îi plăcea să fie în centrul atenţiei”.
 
Medicul a lucrat mai mult de 30 de ani într-un spital din Bronx, unde era director al departamentului de neurochirurgie pediatrică. Era, de asemenea, profesor la chirurgie neruologică, pediatrie, chirugie plastică şi reconstructivă la Universitaea de Medicină Albert Einstein.
 
Goodrich a reuşit, în 2016, să efectueză o operaţie extrem de rară şi cu multe riccuri. El a separat cu succes două siameze care erau unite în zona creierului pe o zonă 7 centimetri. Echipa formată din 40 de chirurgi a fost atunci coordonată de neurochirgul James Goodrich. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici