Luptă electorală strânsă în Germania: Candidaţii la funcţia de cancelar, Angela Merkel şi Martin Schulz, la egalitate într-un sondaj de opinie

Candidaţii conservator şi social-democrat la funcţia de cancelar al Germaniei, Angela Merkel şi Martin Schulz, sunt la egalitate în prefereinţele de vot, relevă un sondaj de opinie, scrie agenţia de ştiri Reuters.

2094 afișări
Imaginea articolului Luptă electorală strânsă în Germania: Candidaţii la funcţia de cancelar, Angela Merkel şi Martin Schulz, la egalitate într-un sondaj de opinie

SONDAJ: Angela Merkel şi Martin Schulz, la egalitate în preferinţele de vot (Imagine: Hepta)

Angela Merkel, candidata Uniunii Creştin-Democrate, şi Martin Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat, sunt la egalitate, cu 41% din preferinţele de vot, conform unui sondaj de opinie efectuat de institutul Infratest dimap pentru postul de televiziune ARD.

Sprijinul pentru Merkel a scăzut cu două puncte faţă de septembrie, în timp ce Schulz a câştigat cinci puncte.

Marţi, liderul Partidului Social-Democrat german, vicecancelarul Sigmar Gabriel, a anunţat că nu va candida pentru funcţia de cancelar, propunându-l în locul lui pe Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European.

Candidatul desemnat de SPD se va confrunta cu Angela Merkel, cancelar şi lider al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), în scrutinul parlamentar programat pe 24 septembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici