Lupta împotriva ISIS: Mărturiile oamenilor care luptă cu arme fabricate în casă - VIDEO

Kurzii care trăiesc în zonele controlate de gruparea ISIS se luptă în fiecare zi pentru viaţa lor. Şi pentru asta au nevoie chiar să îşi construiască singuri armele şi să se pună de mult prea multe ori în pericol, relatează CNN.

2529 afișări
Imaginea articolului Lupta împotriva ISIS: Mărturiile oamenilor care luptă cu arme fabricate în casă - VIDEO

Mărturiile oamenilor care luptă împotriva ISIS cu arme fabricate în casă

Postul de televiziune CNN a realizat un material despre aceşti oameni care luptă în fiecare zi pentru viaţa lor. 

Hasakah trăieşte în Siria, într-o zonă de conflict. Slab înarmat, slab echipat şi deja epuizat, luptă zilnic de luni întregi pentru viaţa familiei lui şi tuturor cetăţenilor care vor să trăiască liber. Este hotărât să continue lupta chiar dacă a ajuns să îşi confecţioneze singur multe resurse de armament şi apărare.

"Din păcate, pentru noi cei care am rămas şi cei care vom rămâne pe propriul pământ aceasta este realitatea vieţii pe linia frontului întâi împotriva ISIS", a declarat Hasakah.

Rezan este un alt kurd care împreună cu prietenii şi colegii săi trăieşte zilnic încercarea de a opri înaintarea uneia dintre cele mai de temut grupări teroriste din lume peste câmpiile din nordul Siriei. Rezan povesteşte mândru cum încearcă să facă faţă: "Costumele de camuflaj le facem singuri, avem câteva puşti de vânătoare, praful de puşcă ni-l furnizează un bătrân, fost soldat în cel de-al Doilea Război Mondial, şi mai avem câteva pistoale clasice AK-47".

Nu există tancuri, lansatoare de rachete sau veste antiglonţ ca în rândul trupelor militare venite din ţările europene sau de pe pământul visului american. Luptătorii sunt înghesuiţi în microbuze vechi şi care nu de multe ori s-au defectat în plină desfăşurare de forţe. Dar lupta nu încetează niciodată în Siria. 

Statele Unite ale Americii au venit în încercarea de a ajuta ameliorarea deficitului de aprovizionare cu armament şi alte necesităţi.

În noaptea de 11 octombrie, mai mult de 100 paraşute au fost aruncate din zbor peste nordul Siriei, de fiecare fiind ataşată un palet de muniţie. Operaţiunea "Airdrop" a fost prima tranşă într-o nouă strategie SUA pentru a ajuta grupurile care luptă împotriva ISIS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici