Lupte grele în Sievierodoneţk: după ce au eliberat o jumătate din oraş, Ucraina are din nou probleme

Poziţia forţelor ucrainene care luptă în oraşul Sievierodonetsk, în estul ţării, s-a „înrăutăţit puţin”, a declarat luni guvernatorul regional, după ce, o perioadă, armata ucraineană reuşise să elibereze o jumătate din oraş.

12859 afișări
Imaginea articolului Lupte grele în Sievierodoneţk: după ce au eliberat o jumătate din oraş, Ucraina are din nou probleme

„Apărătorii noştri au reuşit să întreprindă un contraatac pentru o anumită perioadă de timp; au eliberat aproape jumătate din oraş. Dar acum situaţia s-a înrăutăţit din nou puţin pentru noi”, a declarat guvernatorul regional din Luhansk, Serhiy Gaidai, la televiziunea naţională, citată de Reuters.

Forţele ruse şi-au intensificat atacurile pentru a cuceri Sievierodonetsk, un oraş-cheie din regiunea Donbas din estul Ucrainei, pe care Moscova îl vizează după ce nu a reuşit să cucerească capitala Kiev la începutul războiului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici