Lupte grele: ucrainenii încearcă să păstreze controlul asupra unei autostrăzi din estul ţării

Militarii ucraineni luptă pentru a păstra controlul asupra unei autostrăzi cheie către oraşul Severodonetsk, aflat pe linia frontului, afirmă Ministerul Apărării din Ucraina.

3561 afișări
Imaginea articolului Lupte grele: ucrainenii încearcă să păstreze controlul asupra unei autostrăzi din estul ţării

Ucrainenii încearcă să păstreze controlul autostrăzii Severodonetsk, iar în zonă se dau lupte grele, anunţă Ministerul Apărării din Ucraina, potrivit BBC.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleksandr Motuzyanyk, a declarat, în cadrul unui briefing, că există rute alternative pentru aprovizionarea unităţilor ucrainene din Severodonetsk, care este înconjurat pe trei laturi de forţele ruseşti.

Obiectivul Rusiei este de a înconjura complet unităţile ucrainene din oraş, precum şi din Lysychansk, aflat în apropiere, a adăugat el.

Ruşii încearcă să preia controlul asupra Severodoneţkului, Lyschanskului şi Rubizhnei pentru a plasa întreaga zonă Luhansk sub ocupaţie.

Luhansk reprezintă jumătate din regiunea Donbas, unde Moscova şi-a concentrat efortul de război. Unii analişti cred că preşedintele Vladimir Putin ar putea revendica victoria în război dacă Rusia preia controlul asupra Donbasului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici