Mélenchon denunţă politicile lui Macron, avertizându-l că riscă înlăturarea de la putere

Jean-Luc Mélenchon, liderul partidului de extremă-stânga Franţa Nesupusă, l-a criticat dur pe preşedintele Emmanuel Macron, avertizându-l că riscă să fie înlăturat de la putere, denunţând şi instituţiile de presă, în cursul protestelor la care susţine că participă 150.000 de persoane.

2940 afișări
Imaginea articolului Mélenchon denunţă politicile lui Macron, avertizându-l că riscă înlăturarea de la putere

Mélenchon denunţă politicile lui Macron, avertizându-l că riscă înlăturarea de la putere

"Lupta abia începe", a declarat Jean-Luc Mélenchon, potrivit ziarului Le Figaro, pledând pentru ieşirea a un milion de persoane pe Bulevardul Champs-Elysées din Paris.

"Le vom propune organzaţiilor sindicale să lansăm o luptă determinată, decisivă, cu toţii împreună", a adăugat Jean-Luc Mélenchon.

"Vreţi să ştiţi de ce nouă miliardari care deţin 90% din companiile media ne insultă? Pentru că lucrează pentru interesele proprii", a acuzat liderul de extremă-stânga, lansând un apel pentru organizarea de noi proteste sâmbăta viitoare faţă de "lovitura de stat socială" dată de Emmanuel Macron.

Liderul formaţiunii Franţa Nesupusă a reacţionat la comentariile lui Emmanuel Macron, care a afirmat că "democraţia nu înseamnă ieşiri pe străzi".

"Străzile i-au doborât pe regi, pe nazişti, planul Juppé şi contractul primei angajări...", a amintit Melenchon.

"Aţi văzut că Emmanuel Macron îl imită pe domnul Donald Trump, semnând decrete" la fel ca preşedintele american?!, a ironizat Jean-Luc Mélenchon, referindu-se la modul în care liderul francez a adoptat, în faţa camerelor de luate vederi, decretele privind reformele în domeniul muncii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici