Macron avertizează Turcia să nu transforme operaţiunea din Afrin într-o scuză pentru invazia Siriei

Preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat Turcia, miercuri, că operaţiunea desfăşurată în regiunea Afrin nu ar trebui să devină o scuză pentru invadarea Siriei, afirmând că îşi doreşte ca Ankara să îşi coordoneze acţiunile împreună cu aliaţii, informează, informează site-ul agenţiei Reuters.

753 afișări
Imaginea articolului Macron avertizează Turcia să nu transforme operaţiunea din Afrin într-o scuză pentru invazia Siriei

Macron avertizează Turcia să nu transforme operaţiunea din Afrin într-o scuză pentru invazia Siriei

"Dacă se va dovedi că această operaţiune are alt scop decât acela de a combate ameninţarea teroristă de la graniţa cu Turcia şi se va transforma într-o operaţiune de invazie, atunci va deveni o problemă reală pentru noi", a declarat Emmanuel Macron într-un interviu acordat publicaţiei Le Figaro.

Potrivit cotidianului Le Figaro, Macron a mai informat că va vorbi cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan despre cooperarea cu aliaţii săi din Occident.

La 19 ianuarie, armata turcă a declanşat operaţiunea "Ramura de măslin", lansând atacuri aeriene şi terestre în provincia siriană Afrin. Obiectivul este înlăturarea militanţilor grupării insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG), consideraţi aliaţi ai mişcării insurgente separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

În pofida avertizărilor venite din partea aliaţilor occidentali, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat, vineri, că va extinde operaţiunea împotriva grupării kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici