Macron, la reuniunea Davos: Capitalismul este un model de succes, dar a generat inegalităţi sociale

  • Emmanuel Macron, la reuniunea "Agenda Davos": Capitalismul este un model de succes, dar a generat inegalităţi sociale
  • Preşedintele Franţei: "Capitalismul şi economia de piaţă şi-au dovedit succesul. (...) Cu toate acestea, s-au creat şi inegalităţi în diverse societăţi"
  • Emmanuel Macron a justificat impunerea restricţiilor antiepidemice: "A trebuit să oprim toate activităţile economice, pentru a salva vieţi"
1234 afișări
Imaginea articolului Macron, la reuniunea Davos: Capitalismul este un model de succes, dar a generat inegalităţi sociale

FOTO: Profimedia

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a justificat, la o reuniune organizată de Forumul Economic Mondial, decizia impunerii restricţiilor antiepidemice şi a explicat că, deşi este un succes, modelul capitalist a generat inegalităţi sociale.

Macron a explicat că, în pofida pierderilor economice, sunt necesare restricţii antiepidemice pentru salvarea de vieţi omeneşti.

"În primul rând, economia nu poate fi concepută fără a ne gândi la fiinţe umane. De aceea, a trebuit să oprim toate activităţile economice, pentru a salva vieţi. Vieţile oamenilor sunt mult mai importante decât cifrele", a declarat Emmanuel Macron în discursul rostit marţi la evenimentul "Agenda Davos", organizat prin videoconferinţă de Forumul Economic Mondial, în perspectiva Reuniunii Speciale Anuale, care anul acesta se va desfăşura în Singapore, în perioada 25-28 mai. În 2022, Reuniunea Specială Anuală a Forumului Economic Mondial va reveni la Davos (Elveţia).

Liderul de la Paris a lăudat modelul economic capitalist, însă a subliniat că au apărut inegalităţi sociale.

"Capitalismul şi economia de piaţă şi-au dovedit succesul. Ştim că au salvat de la sărăcie milioane de oameni; cetăţenii şi clienţii au acces la produse şi servicii. Cu toate acestea, s-au creat şi inegalităţi în diverse societăţi; adică, unii oameni au fost scoşi din sărăcie, au ajuns în ciclul de producţie, dar alţii au fost scoşi din ciclul e producţie. Mulţi concetăţeni se confruntă cu diverse crize", a precizat Emmanuel Macron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici