Macron reinstituie în Franţa „carantina generală” din primăvară, cu excepţia închiderii şcolilor. Oamenii vor avea interdicţia de a ieşi din case

  • Franţa va reveni parţial la restricţiile din primăvară. Emmanuel Macron a anunţat, miercuri seara, că în Franţa se revine la „carantina generală”, începând de vineri, 30 octombrie.
  • Macron: "Am decis că este nevoie ca începând de vineri să fie reinstituită carantina pe întreg teritoriul naţional"
  • Macron: „La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului”
  • Francezii aveau deja interdicţia de a ieşi afară pe timpul nopţii, însă nu s-au redus cazurile de Covid-19
  • Preşedintele Macron s-a adresat miercuri seară francezilor prin intermediul unui mesaj televizat
24589 afișări
Imaginea articolului Macron reinstituie în Franţa „carantina generală” din primăvară, cu excepţia închiderii şcolilor. Oamenii vor avea interdicţia de a ieşi din case

Franţa se pregăteşte să impună din nou interdicţia de a ieşi din case. Urmează declaraţia lui Macron

UPDATE Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat că începând de vineri va fi reinstituită carantina generală, în contextul numărului mare de cazuri de coronavirus, deşi şcolile vor rămâne deschise.

"Am decis că este nevoie ca începând de vineri să fie reinstituită carantina pe întreg teritoriul naţional.

Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate.

La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise", a declarat Emmanuel Macron.

"Deşi eforturile făcute au fost utile, luciditatea ne cere să admitem că nu sunt suficiente. Virusul circulă în Franţa la o viteză pe care nu au putut-o anticipa nici măcar cele mai pesimiste previziuni. (...)

La fel ca vecinii noştri, suntem afectaţi profund de accelerarea bruscă a epidemiei, de un virus care pare să câştige forţă pe măsură ce se apropie iarna. Suntem surprinşi toţi în Europa de evoluţia virusului. În acest context, responsabilitatea mea este să îi protejez pe toţi francezii şi o asum, în pofida polemicilor", a declarat Emmanuel Macron, conform publicaţiilor Le Monde şi Le Figaro.

CITEŞTE ŞI Germania a impus o "carantină de urgenţă" pentru 30 de zile. Lista restricţiilor

Declaraţiile preşedintelui Emmanuel Macron LIVE

 

  • Valul afectează întreaga Europă ”, subliniază Emmanuel Macron. - Am făcut totul bine? Nu. Dar am făcut tot ce am putut (...). Strategia noastră a fost, având în vedere informaţiile pe care le aveam, cea corectă ”.
  • Franţa esre „copleşită” de un al doilea val „care va fi, fără îndoială, mai dur şi mai ucigaş decât primul”. Macron spune că are certitudinea că „9000 de pacienţi” vor fi în terapie intensivă la mijlocul lunii noiembrie, aproape de capacitatea totală a serviciilor din Franţa.
  • Virusul „afectează toate generaţiile sub forme grave”, insistă şeful statului. Emmanuel Macron subliniază, de asemenea, obiectivul „protejării medicilor”.
  • Trebuie să protejăm economia.”. ”Prin urmare, este un echilibru echitabil care trebuie căutat constant”, precizează Emmanuel Macron. „Pentru noi, nimic nu este mai important decât vieţile oamenilor”, spune el.
  • ”Franţa nu va adopta niciodată strategia imunităţii colective ”. Această opţiune ar duce la un total de aproape 400.000 de decese suplimentare, potrivit şefului statului.
  • ”Staţi cât mai mult acasă. Avem nevoie de spiritul civic al tuturor”, susţine şeful statului.
  • Barurile şi restaurantele vor fi închise ”cel puţin” până pe 15 decembrie.
  • Emmanuel Macron speră la un vaccin în vară, preşedintele Republicii evocând previziunile oamenilor de ştiinţă.

Autorităţile din Franţa se pregătesc să le impună din nou oamenilor să rămână în casele lor, începând din această săptămână, într-o nouă încercare de a combate epidemia COVID-19, relatează surse pentru Reuters.

Potrivit surselor, măsurile vor fi similare cu cele din primăvara lui 2020, iar Franţa se îndreaptă către un nou lockdown. Francezilor li se va permite să se deplaseze la serviciu, într-o călătorie sau să iasă din case pentru exerciţii fizice, în afara acestor motive având obligaţia să rămână la domiciliu.

Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să facă o declaraţie televizată cu privire la măsurile COVID-19, în această seară de la ora 21:00  (ora României). Un oficial guvernamental a refuzat să detalieze măsurile, dincolo de a spune că vor exista noi măsuri.

Surse au declarat pentru Reuters că noile restricţii vor fi la nivel naţional şi vor fi similare cu un blocaj care a fost aplicat în primăvara acestui an, când spitalizările şi decesele cauzate de virus au atins apogeul.

Preşedintele Franţei a convocat miercuri întâlniri pentru a revizui modul în care ţara tratează pandemia de coronavirus, a transims Palatul Élysée.

Guvernul analizează ce noi restricţii ar trebui impuse pe fondul a ceea ce experţii numesc un al doilea val „brutal” de infecţii COVID-19. Două treimi din populaţia franceză se află deja sub o carantină pe timpul noapţii.

Premierul Jean Castex a declarat că „noile măsuri” sunt „esenţiale”. "Trebuie să vă aşteptaţi la decizii dificile", a spus ministrul de interne Gérald Darmanin.

CITEŞTE ŞI COVID-19, 28 octombrie: Ziua recordurilor în Europa. Lista ţărilor ce au atins noi cifre record de cazuri şi decese

CITEŞTE ŞI Iohannis: „Deocamdată situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”/ Ce spune despre cum vor sărbători românii Crăciunul

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici