Macron se opune unei noi extinderi după 31 octombrie dacă noul Acord Brexit va fi respins

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat vineri că se opune unei noi extinderi a Brexitului după data de 31 octombrie în cazul în care Parlamentul britanic va respinge acordul agreat de premierul Boris Johnson cu cele 27 de state membre UE, potrivit Reuters.

299 afișări
Imaginea articolului Macron se opune unei noi extinderi după 31 octombrie dacă noul Acord Brexit va fi respins

Macron se opune unei noi extinderi după 31 octombrie dacă noul Acord Brexit va fi respins

”Sper că vom putea să respectăm calendarul pe care l-am stabilit şi că data de 31 octombrie va fi respectată”, a declarat Macron în cadrul unei conferinţe de presă.

”Nu fac valuri politice, nu vreau să îmi dau cu părerea dacă Parlamentul britanic va vota una sau alta, dar nu cred că mai poate fi acordat un alt termen. Ar trebui să încheiem aceste negocieri şi să începem să discutăm despre relaţia noastră viitoare şi să finalizăm procesul”, a adăugat Macron.

Votarea acordului se va realiza sâmbătă, cu participarea tuturor membrilor Parlamentului britanic, după ce joi, la Bruxelles, liderii europeni au aprobat varianta de acord privind ieşirea Marii Britanii din UE propusă de premierul Boris Johnson.

Liderii celor 27 de state UE au adoptat în mod oficial noul Acord Brexit agreat de către Uniunea Europeană cu Marea Britanie, a informat joi un purtător de cuvânt al preşedintelui Consiliului European Donald Tusk.

Camera Comunelor a adoptat o lege care prevede amânarea ieşirii Marii Britanii din UE dacă nu se ajunge la un acord Brexit.

Taguri:
franţa,
ue,
acord brexit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici