Madridul a arestat opt combatanţi spanioli pentru că au luptat în Ucraina alături de insurgenţi

Autorităţile de la Madrid au arestat opt cetăţeni spanioli pentru că au luptat în estul Ucrainei, alături de rebeli proruşi, relatează postul Radio Free Europe/Radio Liberty în pagina electronică.

291 afișări
Imaginea articolului Madridul a arestat opt combatanţi spanioli pentru că au luptat în Ucraina alături de insurgenţi

Madridul a arestat opt combatanţi spanioli pentru că au luptat în Ucraina alături de insurgenţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei opt spanioli au fost arestaţi pe 27 februarie, potrivit poliţiei, care nu le-a dezvăluit identitatea.

Ei au fost arestaţi în şase regiuni din Spania, şi anume Asturia, Catalonia, Extremadura, Murcia, Navarra şi Madrid, potrivit forţelor de ordine

Împotriva acestora au fost formulate mai multe acuzaţii, anunţă poliţia într-un comunicat, fără să ofere detalii în acest sens.

Presa spaniolă citează surse apropiate investigaţiei potrivit cărora între acuzaţii s-ar afla posesie de armament de război, complicitate la crime şi încălcarea neutralităţii Spaniei în conflictul din Ucraina.

Forţe separatiste proruse luptă în regiunea ucraieană Donbas (est) împotriva forţelor care susţin autorităţile prooccidentale de la Kiev.

Cel puţin 5.800 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului, în aprilie.

Confruntarea armată a provocat cele mai puternice tensiuni între Occident şi Moscova de la Războiul Rece încoace.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici