MAE: 12 muncitori români din Berlin, confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. Unii au fugit din carantină şi riscă închisoare

  • Mai mulţi muncitori români din Berlin testaţi pozitiv cu noul coronavirus au fugit din carantină.
  • Autorităţile germane îi caută.
  • MAE atenţionează că aceştia ar putea face închisoare pentru gestul lor.
2494 afișări
Imaginea articolului MAE: 12 muncitori români din Berlin, confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. Unii au fugit din carantină şi riscă închisoare

MAE: 12 muncitori români din Berlin, confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus FOTO Profimedia

MAE menţionează că cei 12 cetăţeni români infectaţi locuiesc într-un spaţiu de cazare din afara oraşului Berlin, alături de alţi şapte conaţionali. 

Autorităţile locale au dispus plasarea în carantină a tuturor persoanelor cazate în locaţia respectivă, în vederea limitării riscului de răspândire a infecţiei, angajatorul asigurând aprovizionarea cu cele necesare pe perioada carantinei. Totodată, „autorităţile locale au informat misiunea diplomatică cu privire la părăsirea locaţiei de carantină de către patru cetăţeni români, dintre care trei confirmaţi pozitiv. La acest moment, autorităţile germane întreprind demersuri pentru identificarea acestora. MAE menţionează că nerespectarea măsurii carantinei poate fi sancţionată cu amendă sau închisoare, în conformitate cu legislaţia germană”, mai arată MAE.

„În contextul informaţiilor apărute în mass-media germană cu privire la apariţia unor cazuri de infectare cu COVID-19 în spaţiile de cazare ale unei companii din Berlin, Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Berlin s-a autosesizat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă compania în cauză pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate. Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile locale competente, cei aproximativ 50 de angajaţi ai companiei au fost testaţi, iar printre persoanele confirmate pozitiv se regăsesc şi 12 cetăţeni români. Starea de sănătate a tuturor persoanelor diagnosticate cu COVID-19 este în prezent bună, aceştia prezentând simptome uşoare”, a anunţat MAE.

Instituţia mai precizează faptul că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestei companii.

Ambasada României la Berlin continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici