MAE: Ambasada la Kiev are închiriat sediul până în 2013 şi nu a fost informată de licitaţie

Ambasada României la Kiev a prelungit anul acesta, până în 2013, contractul de închiriere a sediului şi nu a fost informată oficial cu privire la scoaterea la licitaţie a acestuia, informează MAE într-un răspuns transmis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

153 afișări
Imaginea articolului MAE: Ambasada la Kiev are închiriat sediul până în 2013 şi nu a fost informată de licitaţie

Sediul ambasadei României la Kiev (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Ambasada României la Kiev nu a fost informată oficial cu privire la scoaterea la licitaţie a sediului său. De altfel, în 2010 Ambasada României la Kiev a prelungit contractul de închiriere a actualului sediu până în 2013. Ambasada României la Kiev îşi continuă activitatea în regim normal", se arată în răspunsul MAE.

Potrivit Ministerului de Externe, reprezentanţii Ambasadei României la Kiev se află în legătură cu autorităţile locale în privinţa acestui subiect.

Consiliul Local Kiev a hotărât să "privatizeze" imobilele în care funcţionează 13 ambasade, inclusiv a României, dar şi Delegaţia Comisiei Europene în Ucraina, afirmă consilierii Blocului Iulia Timoşenko, relatează Ukrainian News Agency.

Anunţul a fost făcut de serviciul de presă al Blocului Iulia Timoşenko. "Autorităţile din capitală au scos la licitaţie clădiri în care se află ambasade şi consulate ale unor ţări străine", a anunţat serviciul. Potrivit Blocului, majoritatea care-l susţine pe primarul Kievului, Leonid Cernoveţki, a adoptat această hotărâre la 17 septembrie 2009, prin amendamente la programul de privatizare a unor proprietăţi ale municipalităţii pentru perioada 2007-2010.

Dacă aceste clădiri sunt scoase la licitaţie, noii proprietari ar putea hotărî evacuarea chiriaşilor, a precizat formaţiunea premierului Iulia Timoşenko. Astfel, ambasadele Franţei, Austriei, Turciei, Cehiei, Croaţiei, Armeniei, Kîrgîzstanului, Cubei, Bulgariei, României, Egiptului, Algeriei şi Poloniei, dar şi Delegaţia Comisiei Europene (CE) în Ucraina ar putea fi evacuate.

Blocul a adăugat că se află în posesia unei scrisori prin intermediul căreia divizia pentru Kiev a serviciului de securitate ucrainean şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că o posibilă evacuare a ambasadelor ar putea afecta imaginea Ucrainei.

Consiliul Municipal din Kiev anunţă că decizia de scoatere la licitaţie a sediilor unor misiuni diplomatice, inclusiv al ambasadei României, reprezintă o oportunitate pentru aceste ţări de cumpărare a acestor locaţii, informează Ukrainian News Agency.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici