MAE anunţă că autorităţile muntenegrene vor impune restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri

Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care circulă în Muntenegru că, până în luna septembrie, vor fi instituite restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri şi autostrăzi din ţară, din cauza unor lucrări de construcţie sau reabilitare.

1446 afișări
Imaginea articolului MAE anunţă că autorităţile muntenegrene vor impune restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri

MAE anunţă că autorităţile muntenegrene vor impune restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, remis MEDIAFAX, vor fi afectate următoarele tronsoane de drum: - drumul regional Krstac către Lovcen, circulaţia este oprită pentru toate tipurile de autovehicule în intervalul orar 10:00 - 12:00 şi 14:00 - 16:00; - pe magistrala M-2, porţiunea Petrovac - Podgorica, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă la locul de desfăşurare al lucrărilor; - pe magistrala M-2 intersecţia Kamenari - Kotor cu vechiul drum Risan - Grahovo, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă la locul de desfăşurare al lucrărilor; - până la finalizarea lucrărilor de refacere a podului „RADOVAN PAVIĆEVIĆ” din Danilovgrad, circulaţia pentru pietoni şi autovehicule cu masa de până la 3,5 tone se desfăşoară pe un pod temporar; circulaţia pentru autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone este redirecţionată pe rute alternative: Podgorica - Spuz - Danilovgrad - Bogetici.

Conform sursei citate, autoturismele cu masa mai mare de 7,5 tone nu vor putea circula între orele 17:00 şi 22:00 pe următoarele drumuri: - M-2 Bioce - Kolasin - Mojkovac; - M-2 Podgorica - Sotonici - Petrovac; - M-2 şi M-2.4 - PTF Debeli Brijeg - H. Novi - Kotor - Tivat - Budva Bar - GP Sukobin; - M-2.3 Podgorica - Cetinje - Budva.

MAE mai anunţă că exceptate de la aceste restricţii vor fi autovehicule cu prioritate de trecere, de întreţinere a drumurilor, cele destinate transportului animalelor, betonului, asfaltului, precum şi autospecialelor frigorifice care transportă mărfuri perisabile, iar interdicţia nu vizează autovehiculele pentru transportul materialelor periculoase pe magistrala M-2 PTF Debeli Brijeg - Herceg Novi/Kamenari - Lipci.

"Informaţii suplimentare pot fi obţinute, permanent, 24 ore / 7 zile, de la Centrul Info Trafic, la numerele de telefon: +38219807, +38220234999 şi +38263239987.Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgoriţa: +38220618041, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Muntenegru: +38269871760", completează reprezentanţii ministerului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici