MAE: autorităţile omaneze au confirmat decesul unui cetăţean român aflat la bordul "Mercer Street”

Urmare a demersurilor misiunii diplomatice, autorităţile omaneze au confirmat decesul unui cetăţean român aflat la bordul navei "Mercer Street", anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

978 afișări
Imaginea articolului MAE: autorităţile omaneze au confirmat decesul unui cetăţean român aflat la bordul "Mercer Street”

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin intermediul Ambasadei României la Muscat şi al Ambasadei României la Londra, s-a autosesizat şi a întreprins măsuri specifice în regim de urgenţă. MAE precizează că natura exactă a incidentului este încă în curs de investigare de către autorităţile competente.

Reprezentanţii Ambasadei României la Muscat au contactat de urgenţă autorităţile omaneze pentru a obţine informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.

De asemenea, având în vedere faptul că nava este administrată de o companie care îşi desfăşoară activitatea şi în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Ambasada României la Londra a întreprins demersuri pe lângă companie pentru informaţii suplimentare. Ca urmare a demersurilor Ambasadei României la Londra, reprezentanţii companiei au precizat că familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la deces, prin intermediul agenţiei angajatoare din România.

MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul misiunilor României nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasadele României la Muscat şi Londra, continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici