MAE confirmă că un marinar român se afla pe cargoul elen capturat de piraţii somalezi

Ministerul român de Externe a informat, luni, la solicitarea MEDIAFAX, că a primit confirmarea că un român se află la bordul cargoului elen "Maran Centrauros", capturat duminică de piraţii somalezi, potrivit sursei citate toţi membrii echipajului fiind sănătoşi şi având suficiente provizii.

21 afișări
Imaginea articolului MAE confirmă că un marinar român se afla pe cargoul elen capturat de piraţii somalezi

MAE confirmă că un marinar român se afla pe cargoul elen capturat de piraţii somalezi (Imagine: www.in.gr)

Ambasada României la Atena a fost informată oficial de către autorităţile elene în legătură cu răpirea cargoului elen "Maran Centrauros" de către piraţii somalezi, duminică, a transmis MAE la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, cargoul grecesc "Maran Centrauros" naviga la 730 mile marine de ţărmul de est al Somaliei, dinspre Kuweit spre SUA.

"Avem confirmarea oficială că printre cei 28 de membri ai echipajului se află un cetăţean român. Din echipaj mai fac parte 16 filipinezi, 9 greci şi 2 ucraineni", precizează MAE.

Firma care este proprietara navei a comunicat MAE că starea de sănătate a echipajului este bună, iar la bordul navei există suficiente rezerve de hrană, apă şi medicamente.

MAE a declanşat procedurile standard pentru ca familia să fie identificată şi anunţată de către Ministerul Administraţiei si Internelor.

"Conform procedurilor uzuale în astfel de situaţii, negocierile au loc direct între proprietarii navelor şi răpitori. Proprietarii navelor sunt sfătuiţi de autorităţile abilitate din ţările ai căror cetăţeni sunt. La rândul lor, autorităţile păstrează legătura permanent şi informează ambasadele ţărilor care au cetăţeni răpiţi. Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Atena, monitorizează cazul şi păstrează legătura permanentă cu compania proprietară a navei sechestrate, precum şi cu autorităţile elene. Cazul este tratat cu maximă atenţie, prioritară fiind menţinerea integrităţii membrilor echipajului", explică MAE.

Piraţii somalezi au capturat duminică, în Oceanul Indian, un cargou grec cu 28 de marinari la bord, printre care şi un român, a anunţat Ministerul grec al Protecţiei Cetăţeanului, a relatat AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici