MAE: O româncă a fost rănită în accidentul feroviar din Bavaria; starea sa e gravă, dar stabilă

O femeie cu cetăţenie română a fost rănită în accidentul feroviar din Bavaria, starea sa fiind gravă, dar stabilă, a anunţat miercuri Ministerul Afacerilor Externe.

2417 afișări
Imaginea articolului MAE: O româncă a fost rănită în accidentul feroviar din Bavaria; starea sa e gravă, dar stabilă

MAE: O româncă a fost rănită în accidentul feroviar din Bavaria; starea sa e gravă, dar stabilă

"Potrivit informaţiilor primite în cursul acestei zile de către oficiul consular român din partea reprezentanţilor poliţiei locale, printre persoanele accidentate a fost identificată şi o femeie de cetăţenie română. În prezent, aceasta este internată într-o unitate medicală, starea sa fiind gravă, dar stabilă", a precizat miercuri MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, Consulatul General al României la Munchen este în permanentă legătură cu familia femeii şi cu reprezentanţii spitalului în care aceasta este internată, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale, potrivit sursei citate.

În urma coliziunii frontale a două trenuri, în landul Bavaria, 11 persoane şi-au pierdut viaţa, şi peste 80 de persoane au fost rănite în accident, dintre care 18 se află în stare gravă. Alte 63 au răni minore, a precizat poliţia din Bavaria. La bordurile ambelor trenuri se aflau 150 de persoane în total.

Cele două trenuri s-au ciocnit frontal, marţi dimineaţă, în apropiere de oraşul Bad Aibling, la 60 de kilometri sud-est de Munchen, în zona râului Mangfall, între staţiile Holzkirchen şi Rosenheim.

Coliziunea dintre cele două trenuri s-ar fi produs dintr-o eroare umană, a declarat o sursă apropiată anchetei pentru DPA, potrivit primelor concluzii ale investigaţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici