MAE recomandă în continuare evitarea deplasărilor în Ucraina

MAE continuă să recomande evitarea deplasărilor în Ucraina şi le cere jurnaliştilor care intenţionează să plece în Ucraina să se documenteze bine cu privire la condiţiile de acces.

100 afișări
Imaginea articolului MAE recomandă în continuare evitarea deplasărilor în Ucraina

Sursa Foto - Hepta

Luând în considerare situaţia de securitate din Vecinătatea Estică, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte recomandările ferme adresate odată cu creşterea la nivel maxim a alertei de călătorie pentru Ucraina, precum şi comunicările publice ale MAE cu privire la o serie de evenimente care au avut loc în regiunea transnistreană a Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat remis marţi seara presei de către MAE.

În acest context, MAE adresează reprezentanţilor mass-media româneşti rugămintea de a se documenta temeinic cu privire la situaţia şi condiţiile de acces din zona în care intenţionează să se deplaseze şi să notifice intenţia deplasării pe teritoriul Ucrainei sau al Republicii Moldova, precum şi să obţină, în prealabil, toate autorizaţiile necesare de la autorităţile locale/centrale atât pentru membrii echipelor de filmare, cât şi pentru echipamentele utilizate, dacă este cazul.

De asemenea, este recomandată ferm evitarea deplasărilor în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk şi Lugansk, în Peninsula Crimeea, în zona de frontieră din nordul şi nord-estul Ucrainei, precum şi în alte zone din această ţară, în funcţie de evoluţia confruntărilor armate.

„MAE informează că situaţia de securitate din aceste zone este gravă şi îndeamnă, totodată, la evitarea deplasării în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, având în vedere că, recent, aşa-zisele <autorităţi> transnistrene au impus o interdicţie de intrare a jurnaliştilor străini în teritoriul controlat de acestea. În situaţii ce ar necesita acordarea de asistenţă şi protecţie consulară cetăţenilor români pe teritoriul Ucrainei sau în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, capacitatea misiunilor diplomatice şi a oficiilor consulare ale României este limitată în mod obiectiv”, se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici