MAE: Situaţia de securitate din Turcia se menţine instabilă, românii să rămână extrem de precauţi

Ministerul Afacerilor Externe avertizează luni că situaţia de securitate din Turcia se menţine instabilă mai ales în Ankara şi Istanbul şi cere cetăţenilor români să rămână extrem de precauţi şi vigilenţi.

2776 afișări
Imaginea articolului MAE: Situaţia de securitate din Turcia se menţine instabilă, românii să rămână extrem de precauţi

MAE: Situaţia de securitate din Turcia se menţine instabilă, românii să rămână extrem de precauţi

"MAE informează că situaţia de securitate din Turcia se menţine instabilă, cu precădere în aria capitalei Ankara şi a oraşului Istanbul. În consecinţă, MAE reiterează avertismentul adresat cetăţenilor români aflaţi sau care se deplasează în această ţară de a rămâne extrem de precauţi şi vigilenţi, evitând implicarea în orice manifestaţii sau alte evenimente publice care ar putea degenera în violenţe", potrivit unui comunicat de presă emis de MAE.

De asemenea, MAE recomandă informarea permanentă asupra evoluţiei interne din Turcia şi verificarea disponibilităţii mijloacelor de transport înspre sau dinspre Turcia.

Autorităţile turce au reintrodus starea de urgenţă la Istanbul şi au desfăşurat efective suplimentare din cadrul forţelor speciale ale poliţiei, relatează TASS, care preia informaţii transmise de agenţia de ştiri Anadolu.

Potrivit agenţiei, şeful poliţiei a fost instruit să doboare orice elicopter care decolează fără permisiune, iar echipaje înarmate de poliţie patrulează străzile.

De asemenea, clădirea Parlamentului turc de la Ankara a primit ordin de evacuare pe fondul unei ameninţări la adresa securităţii, potrivit unui politician de opoziţie, citat de The Independent online.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici